Celler Gritelles

Celler Gritelles, Cornudella de Montsant.

Parts de l’article:

 • 00. Pròleg.
 • 01. Visita.
 • 02. Vins.
 • 03. El Celler Gritelles.

00.Pròleg.

La visita al Celler Gritelles va ser l’esperada, il·lusió i passió per la viticultura del Priorat.
Les ganes del bon fer d’en Xavier i la Consol on juntament amb el jove Blai en fan un molt bon equip de doble generació que aporta frescor i experiència als terrers del Priorat i celler.

Gritelles Winery s’ubica a l’est del Priorat, concretament a la població de Cornudella de Montsant i on queda resguardat per les cingleres de Siurana de Prades i del Parc Natural de la Serra de Montsant.
Aquest indret el fan un enclavament privilegiat per a crear-hi els vins de qualitat del Celler Gritelles, aquest adherit a la DO Montsant.
El celler es divideix en dos edificis, la zona de vinificació vora la carretera i Sindicat de la vila i la zona de criança, al centre del poble i als fonament d’una bonica casa pairal de Cornudella de Montsant.

 • Zona de criança de vins del Celler Gritelles del Priorat amb vins DO Montsant

01. Visita.

La visita consta de dues parts la primera a la zona de vinificació i la segona part a la de criança.
En Xavier i la Consol varen explicar-nos de primera mà i de forma molt metòdica quin procés segueix la vinificació des de que el raïm dels ceps del Priorat comencen a verolar (agafar color) fins que obrim l’ampolla per fer-ne el tast de sabors i aromes, aromes tant intenses de tradició i cultura del Montsant i Priorat.

La veritat és que ens va anar d’allò més bé ja que venim de zones de fruita seca i on la viticultura va quedar obsoleta dues o tres generacions rere nostre… ara l’únic testimoni que en tinc és el celler i cub de casa de principis de segle…
En quedo molt content, entre les explicacions més encarades a la pagesia, les de la vinificació i criança finalitzades amb el tasts del vins on aquests acaben d’agafar tot el sentit d’una feina ben feta.

02. Vins.

Celler Gritelles té una gama ben completa que consta de les tres variants de vins com negres, blancs, brisats i els nous ancestrals, repartits en 14 ampolles diferents.

  03.El Celler Gritelles.

  Gritelles Winery ofereix amplies opcions per a gaudir tant del celler com dels seus productes. Tant les visites i tastos al celler com les visites a peu de finca on es pot gaudir d’una forma més clara i natural dels diferents terrers que es poden trobar al Priorat com les varietats autòctones de vinya del Priorat tot plegat amb diferents tast dels vins Gritelles i amb la possibilitat d’esmorzar al mateix tros, sona força bé, oi?

  I per últim, comentar que com a amants del vi del Montsant també tenim la possibilitat d’anar més enllà amb la cultura del vi de mà del Celler Gritelles on hi ha la possibilitat d’adoptar un cep, vinya o bé una bota.

  Ep, ALERTA !

  La diferencia entre la DOQ Priorat i la DO Montsant, les voleu coneixer? click    AQUÍ