Perinet Winery

Perinet Winery, La Morera de Montsant.

Parts de l’article:

  • 00. Pròleg.
  • 01. El terrer.
  • 02. Zona d’elaboració.
  • 03. Sala de criança.
  • 04. El tast.

La visita a Perinet Winery ha sigut una experiència magnifica. Hem gaudit dels vins de qualitat, del winetour per les instal·lacions de disseny contemporani/modernista i dels terrers de llicorella que envolten Perinet Winery, tot acompanyat per les meravelloses vistes del Montsant.

Per tant si esteu allotjats a cal fava rural, visitant Siurana de Prades o bé esteu allotjats a un airbnb del Priorat amb ganes d’una visita a un celler i tast de vi us animem a fer una visita les vinyes Perinet, que de ben segur anirà genial. Sens dubte un punt a parar de les rutes del vi del Priorat.

El winetour és molt complet i està repartit en 4 parts amb una duració d’unes 2,5 hores.

00.Pròleg.

Perinet Winery pertany a la Denominació d’Origen Qualificada Priorat [DOQ Priorat] on té una aposta clara cap a les varietats autòctones del Priorat. Aquestes varietats són la Carinyena i Garnatxa i on també tenen presencia d’algunes varietats internacionals com el Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, totes elles, varietats permeses per la DOQ Priorat

Destacar que Perinet Winery exporta a USA un percentatge alt [60% aprox.] dels seus vins amb una clara aposta per la qualitat i el turisme d’excel·lència. Aquesta es visualitza des del primer moment de la visita, el tracte, el disseny, els detalls, el vins, tots ells coherents i seguint la mateixa direcció, la qualitat

  • Perinet Winery winetour

01. El terrer.

Iniciem la visita a peu de terrer on s’ha caminat una estona [10-15 min.] per les vinyes amb les explicacions sobre la mineralització i geografia típica del Priorat que fan néixer els excel·lents vins, a més hem tingut la sort a peu de finca de coneixer les varietats de raïm que Perinet Winery cultiva.

Aquestes varietats estan repartides en 24 hectàrees de costers en tres finques diferents amb les seves particularitats i microclima, aquestes varien segons la finca degut a l’alçada i les condicions de l’orientació del sol, així doncs, variaran de formar diferent les condicions d’humitat i temperatura, bàsiques per la maduració del raïm i futura qualitat del vi.

02. Zona d’elaboració.

Finalitzada la volta entre vinyes comencem la segona part del Perinet winetour a la zona d’elaboració, sols entrar podem veure una sala gran i majestuosa perfectament ordenada amb la multitud de dipòsits d’acer inoxidable preparats per rebre, seleccionar i fermentar el raïm.

Comentar que el Celler Perinet fa una selecció manual del raïm abans de derrapar-lo per tal d’evitar que el raïm que està fora dels estàndards de qualitat entrin dintre dels dipòsits, així s’assegura que la fermentació sigui feta amb raïm d’alta qualitat.

03.Sala de Criança [estil modernista del Parc Güell].

Seguim i entrem a la tercera part del la visita d’enoturisme al Celler Perinet on entrem al cor del celler, la sala de criança.

Una sala espectacular amb una picada d’ullet al modernisme Català del mestre Antoni Gaudí, ràpidament veiem que els pilastres ens recorden al “Pòrtic de la Bugadera” o bé el “Pont de Baix” del Parc Güell de Barcelona.

La seva llum tènue amb el microclima fresc típic de la zona de criança i absent de contaminació auditiva el fan un espai molt especial i quasi bé sagrat per als amants de la viticultura.

04. El tast.

Arribem a la part final del Perinet winetour al cor del Priorat, on tots els processos i punts anteriors que hem anat veient durant la visita han pres vida dintre de les nostres copes.

El tast, en el nostre cas, constà de quatre vins, un blanc, un rosat i dos vins negres, tots ells amb una essència pura dels vins d’autor DOQ Priorat que ens transporten cap a una varietat de fruits com la magrana, mora, gerds, figa i meló, amb uns aromes potents que van variant segons la temperatura del vi i del temps en copa.


Moltes gràcies !!!

Bons detalls que em après entre d’altres durant el tast que ens va dirigir la Carlota, com les parts anteriors de la visitat, totes elles un èxit i que des de cal fava rural aprofitem per agrair la visita al Celler Perinet pel bon tracte i per la gran feina que desenvolupen tant al territori del Priorat com amb els excel·lents vins que en surten de la magnifica sala de criança.

Moltes gràcies!!

🙂

Ep, ALERTA !

La diferencia entre la DOQ Priorat i la DO Montsant, les voleu coneixer? click    AQUÍ