Orígens de la viticultura al Priorat

Parts de l’article:

  • 00. Orígens de la viticultura al Priorat.
  • 01.Pròleg.

00.Els orígens (Escaladei, S.XII).

Uns orígens que començaren al segle VII amb la llavor que els monjos Cartoixans varen portar de la Provença, una llavor anomenada viticultura.

Escaladei va ser el punt de partida on aquesta nova etapa totalment desconeguda per als Prioratins seria també un punt d’inici cap a uns nous destins, que avui dia ens aporten tota aquesta tradició del Priorat en un copa de vi.

Terres de pissarra testimonien els bells ceps patidors del Priorat, que gaudeixen d’un clima sec i calorós a l’estiu, i de fred contundent als hiverns, climatologia perfecte per a neixer els vins d’autor del Priorat i Montsant, on els hereus, pagesos i viticultors d’aquestes terres les treballen amb esforç, constància i passió, un tresor amb tradició que resideix entre plans i comellars de de l’any 1.192.

01.Pròleg.

En aquest apartat del bloc de cal fava, els cellers del Priorat parlarem dels cellers de la DOQ Priorat i DO Montsant, de les seves terres, dels costers de llicorella i argiles, de les diferencies entre la DOQ Priorat i la DO Montsant dels pagesos que les cuiden, de les varietats autòctones del Priorat, quins tipus de vins en podem trobar i moltes altres històries a nivell no professional i sempre mirant en la vesant d’aprendre i aportar el nostre gra de terra per mantenir el Priorat tant salvatge com el coneixem. A cal fava rural ens apassiona el territori, la pagesia i la seva genuïtat.do montsant