Volta al pantà de Siurana.

Quina ruta fer a Siurana?

Volta al pantà de Siurana.

 • Poble inici ruta: Cornudella de Montsant (Priorat).
 • Dificultat: Fàcil amb desnivell (200+).
 • Temps: 3 hores, circular (caminant i fent fotos).
 • Ruta: Fàcil de seguir.
 • Material: Calçat còmode + aigua + algo x picar.
 • Meteorologia/temps a la Mussara: Meteo Prades.
 • Aparcament al pantà Siurana: (1) Aparcament del pantà.
 • Wikiloc (gps), clica AQUÍ

Parts de l’article.

 • 0. Pròleg.
 • 1. Anada.
 • 2. Descans.
 • 3. Tornada.
 • 4. Per acabar.

0. Pròleg.

Sense dubte, una de les millors rutes , la  volta al pantà de Siurana és una ruta amb les vistes més espectaculars i escèniques de la vall del riu Siurana. Per tant si feu turisme rural pel Priorat, esteu al càmping de Siurana o bé us allotgeu a cal fava rural és una opció molt bona per a fer una ruta a peu, corrents o btt.
El tomb és força fàcil de fer pel seu poc desnivell i per ser un ruta força fàcil de seguir a més sempre hi ha bones vistes degut a que vora el camí hi ha un boscatge força clar.
La volta al pantà de Siurana és circular amb vistes obertes i pràcticament en tot moment es tenen vistes del pantà.
I si us i voleu banyar, a l’estiu és perfecte ja que al pantà de Siurana hi ha petites platges per estirar-hi la tovallola de bany.

1. Anada.

Comencem la ruta a peu des del parking (25 places aprox.) que hi ha al costat mateix del embassament de Siurana i passem per damunt mateix de la fins arribar al final on allí veurem que marxa un camí cap a l’esquerra.
Seguim as pas valent al tomb circular al pantà de Siurana aquest camí força ample i cuidat durant uns 4 kms. Aquest camí es molt fàcil seguir-lo i pràcticament no te cap punt on ens puguem equivocar. Sempre em de seguir pel camí que va per vora del pantà que és pràcticament pla.
Als 3,5 km aprox. es veu que hi ha un balla a mà dreta per protegir el camí d’una esllavissada, abans d’aquesta si troba un sender que marxa muntanya amunt el qual no hem d’agafar i si seguir recte per el camí ample que ens durà fins al Toll del Forn.

2. Descans.

Arribats al Toll del Forn és moment de fer un petit descans i gaudir de l’escena final de la ruta del pantà de Siurana tot veient la Ciutadella de Siurana de Prades que reposa damunt del mateix cingle. El Toll, perfecte per a fer-hi un bany als tolls de Siurana, és un punt força bonic on el so de l’aigua guanya protagonisme respecte el camí principal i és un bon lloc de la desembocadura del riu Siurana per assentar-se i prendre algun Snack.
També recordar la història del Salt de la Reina Mora, Abdelazia, que saltar amb el seu cavall cingle avall abans de ser capturada pels cristians.. Qui saps si va ser la inspiració de la pel·lícula “Thelma i Louise” canviant el cavall per el Ford Thunderbird del 1966…

3. Tornada.

La tornada de la volta circular al pantà de Siurana és força fàcil de seguir també amb un toms i retombs força virats.
Seguim el camí.que ens deixa al toll de la palla tot creuant el riu Siurana, just creuar, salvarem una mica de desnivell sempre per el camí, ara un mica més estret que el de l’anada.
Des de la part oest del pantà a l’esquerra tindrem unes vistes molt boniques de tota la llargada del pantà, des de la cua fins a la presa on s’inicia la ruta i a la nostra dreta es veu molt a prop l’imponent cingle.
En aquest part traspassarem 3 vegades petits riuets com si fossin fiords Noruecs però amb paisatge Prioratí, la primera deixarem un caseta/mas blanc a la dreta del senderó. El segon és un barranc més obert on es veu que les riuades han trencat el camí per cotxes que el creuava. I el tercer es un trencall a mà esquerra que en porta fins la carretera que hi ha abans d’arribar al aparcament del pantà de Siurana (200 metres) un senderó estret però força marcat.

4. Per acabar.

Un cop a la carretera, solament cal tirar direcció sud cap a la presa pel mateix voral de la carretera fins arribar al aparcament on hem estacionat el vehicle.
S’ha d’anar en compte ja que la carreta te un carril per als dos sentits de la marxa.